Cégünk új segítőtársa

Az ember rengetegszer nem gondol egy-egy probléma esetén a legegyszerűbb megoldásra, még akkor sem, ha teljesen kézenfekvőnek kellene lennie, vagy ott lebeg a megoldás a szeme előtt, és ez bizony nem csak a magánéletre, hanem a vállalkozói létre is egyaránt igaz. Sokszor hihetetlen egyszerű dolgokat azért nem lépünk meg, mert túl egyértelmű a megoldás, vagy épp nem szokványos és nem csinálja egyik konkurencia vagy piaci szereplő sem, ezért kicsit furcsán tekintünk erre. Az én építőipari cégem számtalanszor megélt már ilyen helyzeteket és ilyen kérdéseket, és azt kell mondjam, hogy most már bátran alkalmazunk olyan megoldásokat, melyeket megvitatja nem hogy elvetni nem tudunk, hanem egyenesen a legjobb segítségnek ígérkezik a vállalat életében.

Nem is olyan régen például egy teljesen új vonulatban figyeltünk egy-egy munkafolyamatra, és egy teljesen különleges döntést hoztunk meg a vállalat életében, miszerint az umwelt csapatának segítségével körültekintően választottunk a homlokrakodó eladó gépek típusai közül, és nem béreltünk hogy ha szükség volt rá, hiszen egyre többször kellett ilyen eszközt bevetnünk a működésünk során. Persze nem mindig kellett a gépet saját működtetésben használni, ezért amikor nem volt a saját munkánkban szükség rá, kölcsön adtuk olyan versenytársnak, aki számára szintén segítséget tudott nyújtani, persze bérleti díj fejében. Azt kell mondjam, hogy tökéletes megoldást választottunk ezzel, mert mi nem fizetünk bérleti díjat a gép használatáért, ellenben mások, akár a saját versenytársaink igen.

Persze nem tudjuk erre ki mikor jön rá, de az biztos, hogy mi hihetetlen nagy előnyre tettünk már ezzel az egyszerű döntéssel is szert. A mai világban pedig a piacon folyó versenyben egy-egy ilyen előrelátó döntésnek hihetetlen eredményei lehetnek, amik nálunk kezdenek is beválni.  A cégünk legújabb segítőtársa tehát minden téren jó választás volt a csapat számára. Azt gondolom, hogy ilyen bátor döntésekre van szükség a jövőbeli fejlődéshez még akkor is, hogy ha ezekben persze sokszor hatalmas kockázat is rejtőzik.